De Free Foxy is de naam van onze winkel in het ABO-huis. Je kan er gratis tweedehandsspullen zoals kledij shoppen. Op die manier willen we aanzetten om op een goedkopere manier iets aan te schaffen. 

Op dinsdagvoormiddag 23 oktober gingen 2GKA, 2GKB, 2L en alle 1ste jaren op sportvoormiddag in het Jeugdcentrum in Waregem. Een extra bewegingsmoment in deze gezonde maand !

Alle leerlingen van het 1e kregen een peter of een meter uit het 5e Jaar. A.d.h.v. een ludieke quiz leerden ze elkaar beter kennen. Onze nieuwe leerlingen vinden het top om een oudere leerling als peter of meter te hebben.

Gans het schooljaar wordt er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tijdens de voormiddagpauze gratis soep aangeboden aan onze leerlingen. Vele leerlingen zijn enthousiast over dit gezond project !

Met de leerlingen van het eerste jaar hebben we net ons eerste grote project namelijk de sleutelhouder in de lessen houtbewerking afgewerkt. We kijken al uit naar ons volgend mooie werkstuk !

In de maand oktober kregen alle klassen de kans om deel te nemen aan de fotozoektocht van de gezonde maand. De fotowandeling was een extra bewegingstussendoortje tijdens de gezonde maand.

Op vrijdag 19 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. Ook de leerlingen van onze school die lid zijn van een jeugdbeweging deden hun uniform aan. Wij vinden het tof dat jullie elke week naar de jeugdbeweging gaan !

Tijdens de gezonde maand was er een fietsbehendigheidsparcours voor het eerste en tweede jaar. Een extra bewegingsmoment tijdens de lessen ! We behaalden mooie fietsresultaten. Proficiat aan iedereen !

Op woensdag 17 oktober vertrokken onze vijfdejaars op driedaagse naar Oostduinkerke. Onder een stralende zon beleefden ze er fantastische activiteiten. Een onvergetelijke ervaring !

Op woensdagnamiddag 17 oktober namen we met 27 leerlingen deel aan de swimmathon in het nieuwe “Lago” zwembad van Roeselare. Er werden heel wat medailles gewonnen. Dank aan alle leerlingen en begeleiders !

Op dinsdagvoormiddag 16 oktober  gingen 2HA, 2HB, 2HL, 2LG en alle 3de jaren op sportvoormiddag in het Jeugdcentrum in Waregem. Een extra bewegingsmoment in deze gezonde maand !

Op donderdagnamiddag 11 oktober bezochten 2GKA en 2GKB het fruitbedrijf van de familie Lambecht in St. Eloois-Vijve. Het was een echte zomerfruitdag !

Op 11 oktober namen we deel met het 3de jaar aan de jaarlijkse sport- en spelmarathon van stad Waregem en het Zesde Artillerieregiment van het Belgisch Leger van Brasschaat. 

Op dinsdag 9 oktober reden de klassen 4LA en 4LB met de fiets naar het ziekenhuis in Waregem. Daar kregen ze les over handhygiëne.

Het officiële startschot van de gezonde maand gebeurde op 5 oktober met een gezond ontbijt, gratis aangeboden door de school.

Op donderdag 4 oktober bezochten 5H, 5LG en 5HL het fort van Breendonk. Ze kregen een rondleiding van een gids. Ook de tweede groep was sterk onder de indruk.

Op dinsdag 2 oktober bezochten de leerlingen van 5L en van 5GK het fort van Breendonk. Onze leerlingen waren zeer sterk onder de indruk.