Op dinsdag 26 februari mochten alle leerlingen, leerkrachten en opvoeders van 1A smullen van overheerlijke vers gebakken pannenkoeken.  Dank aan juf Nathalie voor de begeleiding. Dank aan 3GKB en juf Annelies voor het maken van de deeg !

Op dinsdag 26 februari bezochten de leerlingen van 3GKB IMOG in Harelbeke. Onze leerlingen van grootkeuken hebben tijdens de praktijklessen heel veel te maken met afval. Het is dan ook belangrijk om te weten hoe het afval gesorteerd wordt !

Op dinsdag 26 februari kwamen de jongens en de meisjes van "De Zonneburcht" uit Waregem op bezoek.   Het was een leuke en leerrijke namiddag. Wij zien alle jongens en meisjes uit "Zonneburcht" graag terug op één van onze infodagen. Tot dan !

Op dinsdag 21 februari mochten we een groep enthousiaste jongens en meisjes van BLO “De Zon”ontvangen. Na de verwelkoming bezochten ze onze werkplaatsen, klaslokalen, sportzaal, kastjesplaats en creaklas. Als slot genoten ze van lekkere pannenkoeken.

Op woensdag 20 februari brachten alle eerste jaren een bezoek aan WZC "De Meers" in Waregem. De leerlingen bezochten het woongedeelte en maakten ook kennis met het zorggedeelte en de grootkeuken.

Op maandag 18 februari kwamen de jongens en de meisjes van "De Klimop" uit Zwevegem op bezoek. Zij bezochten onze werkplaatsen, klaslokalen, sportzaal, kastjesplaats en creaklas. Het was een leuke en leerrijke namiddag. 

Op vrijdagavond 15 februari werden de vijfde jaars door de dames van de Lions Ascot getrakteerd op een avondje bowlen. Het was een ideale avond om de leerlingen succes te wensen voor de aankomende stage. We wensen alle vijfdes heel veel succes !

Op vrijdagnamiddag 15 februari het 7de lesuur namen alle eerste en 5de jaren deel aan “Stel Het Wel” samen met hun peter of meter uit het vijfde jaar. De 5de jaren vertrekken voor 6 weken op stage. Het ideale moment om met elkaar nog eens samen te zijn. 

Op woensdag 13 februari namen onze leerlingen, samen met de leerlingen van BLO Zonneburcht deel aan het pétanquetornooi in de "Boulodrome" in Waregem. Ze werden allemaal beloond met een medaille.

Op dinsdag 12 februari vierden de leerlingen van logistiek en grootkeuken hun afdelingsfeest. Bij de ene gingen de kegels er aan, bij de andere ging bij de film het hart wat sneller slaan. Sommigen schaatsen een afstand aarde tot de maan.

Het jaarlijkse schoolfeest was een succes. De sportzaal werd omgetoverd tot een gezellig restaurant. Met meer dan 600 genoten ze van een lekkere winterbarbecue. Dankjewel aan alle leerlingen, ouders, leerkrachten, opvoeders en sympathisanten.

Op woensdag 6 februari trokken 13 leerlingen naar het Dominiek Savio Instituut voor het tafeltennistornooi. Theo behaalde de zilveren medaille in de A groep. In de C groep behaalde Pieter de gouden medaille en Mohammed de bronzen medaille. Dankjewel aan alle leerlingen voor jullie sportieve inzet !

Op 2 februari gingen 27 leerlingen onder begeleiding van leerkrachten en dames van de Lions Ascot naar de voetbalwedstrijd Zulte Waregem – Cercle Brugge. De wedstrijd eindigde op 3 - 2. Onze leerlingen konden gratis de wedstrijd bijwonen dankzij de Lions Ascot. 

Tijdens de les grootkeukentechnieken leren de leerlingen van het vijfde jaar grootkeuken nieuwe kooktechnieken. Ze leren werken met een thermomix en sous-vide garen. Sous-vide garen is vacuüm garen op lage temperaturen.

De leerlingen speelden deze week met sneeuw. In de tuin van onze school maakten enkele leerlingen de hoogste sneeuwman van de Sint-Paulusschool.

Welke campus maakte een hogere sneeuwpop ?