De leerlingen van het 4de jaar hebben het ACV bezocht. Ze kregen daar heel nuttige informatie over alles wat met een studentenjob te maken heeft. De uitleg werd a.d.h.v. een quiz gegeven.

Op donderdag 25 april gingen we met alle eerstejaars naar Brugge. In de voormiddag namen we deel aan een zweminstuif in het nieuw olympisch zwembad. ’s Middags picknickten we in het Minnewaterpark en daarna deden we per klas een stadwandeling. Het was een onvergetelijke dag !

De leerlingen van 3GKB bezochten bakkerij "Delecta", vakbij de school. De klas kreeg er een rondleiding, maar mochten zelf ook actief aan de slag !   Hartelijk dank aan Marnik en Karolien voor de tijd dat jullie voor ons vrij maakten. Het was een super voormiddag. 

Op donderdag 25 april gingen de leerlingen van 5L met de trein naar het BAD Festival aan het strand in De Panne. Dit is een festival gericht op mensen met een beperking. De leerlingen konden er kennis maken, in functie van hun opleiding Logistiek assistent.

Alle eerste jaren bezochten de grootkeuken van VTI-VIBSO waar dagelijks meer dan 600 maaltijden worden gemaakt voor de leerlingen en leerkrachten. Ze kregen een rondleiding en mochten zelf ook iets maken. Zo krijgen onze eerste jaren een duidelijk beeld wat de opleiding grootkeuken in het werkveld betekent. Het was een leerrijke voormiddag !

Onder een stralende zon trokken 24 leerlingen van VIBSO Waregem op woensdag 24 april richting de Buitenspeeldag van Waregem. Geen huiswerk vandaag, geen tv en geen computer, maar vooral heel veel spelen ! Er was voor ieder wat wils. Zelfs een stevige plensbui kon de pret niet bederven.

Op dinsdag 24 april bezochten de leerlingen uit het 4de jaar de Belfiusbank gelegen op de markt te Waregem. Ze kregen uitleg over onder andere de verschillende soorten rekeningen en bankkaarten. Daarnaast leerden ze ons hoe je geld kan afhalen bij een bankautomaat. Het was een leerrijk bezoek.

De leerlingen hebben genoten van de tweede sessie van Awaj'art. Ze werden opgesplitst in verschillende groepjes naargelang hun interesses. Er was keuze uit: DJ'en, acteren + het monteren van deze scènes en dansen. Afsluiten deden we met een klein feestje met muziek en wat hapjes en drankjes. Klik bij "Lees verder" voor een filmpje.

Laatste dag voor de Paasvakantie : Voettocht. Het wordt stilaan een traditie. Heel wat leerlingen en leerlingen namen deel aan deze mooie dag. Om 9u.30 vertrokken we met het 1ste, 2de, 3de en 4de jaar langs landelijke wegen naar Nokere dorp. Proficiat aan alle leerlingen en leerkrachten voor jullie enthousiaste inzet. Prettige Paasvakantie aan iedereen ! Klik op "Lees verder" voor het filmpje.

Op woensdag 3 april kregen onze leerlingen de kans om samen met leerlingen uit andere Waregemse scholen deel te nemen aan het project Awaj'Art van de jeugddienst van Waregem. De leerlingen mochten meewerken in verschillende workshops. Ze hadden alvast een spetterende namiddag !

Tijdens de lesssen logistiek knutselden onze eerstejaars een paasklokje. Deze mooie paasklokjes gaan niet naar Rome, maar zullen pronken bij de leerlingen van 1C. Wie weet werpen ze ook paaseitje ... Klik op "Lees verder" en bekijk hun kort filmpje !

Met klas 1A deden we een stadswandeling in Waregem. Tijdens de tocht werd uitleg gegeven over het verkeer, de brandweer, het station, de winkelstraten, het park, de middelbare scholen, de decanale kerk, het winkelcentrum, het oude en nieuwe stadhuis, het postkantoor, de stadswinkel, het cultuurcentrum, het sportcentrum, de bioscoop, …

Net zoals we stiekem graag in de huizen van anderen binnengluren, gluren we graag ook eens binnen in de klas. Deze keer vangen we een glimp op van de lessen godsdienst. Wat doen leerlingen daar eigenlijk ? Wat hebben ze de voorbije periode allemaal geleerd ?