Op het oudercontact werd een fotoreportage getoond. Tijdens het tweede semester werden er 87 activiteiten georganiseerd op onze school. Klik bij "Lees verder" en vervolgens op het filmpje !

Proficiat aan alle afgestudeerden. Veel succes op het werkveld of welkom in ABO. Het ga jullie goed !

De eerstejaars experimenteerden een aantal weken met het spelen van verschillende personages binnen de lessen toneel. Ze mochten zich daarbij ook verkleden. De tweedejaars maakten een figuur in klei en ontwierpen ook het patroon voor hun eigen knuffel die ze vervolgens naaiden. Ook de derdejaars konden genieten van een aantal lessen stevig fysiek theater (improvisatie) en ze maakten tijdens de lessen grafiek ook kennis met de linosnede. 

Bij de uitstap 'van steen tot beeld' in park Casier in Waregem kan je dagelijks 6 internationale beeldhouwers volgen die elk een blok arduin van 2 kubieke meter bewerken tot een monumentaal kunstwerk. Wij gingen een kijkje nemen toen de kunstenaars in de eindfase van hun beeld zaten. 

Op de activiteitendag mochten we kiezen om action painting te doen. We hebben met veel actie verf op ons doek gebracht. Met muziek op de achtergrond en op onze blote voeten hebben we ons alvast laten gaan. We hebben elkaar nog net niet beschilderd !  Dankjewel ouderraad.

Op de activiteitendag trokken 15 leerlingen in twee groepen richting Cre@nn in Ingooigem om er creatief aan de slag te gaan met macrame. Ze maakten een vriendschapsbandje en een sleutelhanger met prachtige kleuren touw en mooie parels. Dankjewel ouderrraad.

Op vrijdag 21 juni zijn we met een 10 tal leerlingen richting Meulebeke gereden voor een workshop chocolaterie Cacaote. We werden hartelijk ontvangen en kregen de nodige uitleg over hoe je chocoladefiguurtjes kan maken. Daarna konden ze zelf creatief aan de slag. Ze werden ook getrakteerd op iets lekkers en dat vonden ze super !  Dankjewel ouderraad.

De mountainbikers hadden een sappige 55 km in de benen. We verkenden de heuvelachtige streek rond Wortegem-Petegem. 's Middag zorgde Mr. Bart voor een sappige hamburger. We kregen terug energie en fietsten verder op de route 'Mario De Clercq'. Nog niet voldaan, vermaalden we ook Nokere berg op onze terugweg. Wat een prachtige en sportieve afsluiter van het schooljaar. Dankjewel ouderraad.

De leerlingen zijn op ontdekking gegaan in de wereld van paarden. Ze hebben de stallen mogen proper maken en daarna kregen ze een rondleiding in de manège. ‘s Middags genoten we van een gezellige picknick. In de namiddag kregen we de kans om te paardrijden en ze te verzorgen. Dankjewel ouderraad.

Om het jaar in schoonheid af te sluiten, kozen heel wat leerlingen ervoor om te gaan zwemmen. Ze maakten samen met enkele enthousiaste leerkrachten de wandeltocht richting het openluchtzwembad in Wielsbeke. Het werd een zonnige dag vol waterpret. Dankjewel ouderraad.

We konden wandelen met de pony’s, de geitjes eten geven, knuffelen met het konijntje,... Maar het hoogtepunt van de dag was het op de foto gaan met het veulentje van 3 weken oud ! Het was een fantastische dag onder een stralende zon ! We hebben allemaal genoten van de diertjes en de geweldige ontvangst door juf Bieke en meneer Lieven. Dankjewel ouderraad.

Met een 12 leerlingen en 4 leerkrachten reden we met de fiets naar de forellenvijver in Olsene. Er werd voor deze dag extra vis op de vijver gestoken. We kregen ook de steun van enkele ouders. ’s Middags aten we barbecue met worst of forel die we gevist hadden. Dank aan de ouderraad voor de leuke dag !

Op dinsdag 18 juni kreeg klas 4GK een rondleiding in de grootkeuken van het ziekenhuis te Waregem. De chef-kok liet ons de verschillende toestellen zien en de werking van de keuken. De leerlingen vonden het zeer boeiend en waren enthousiast !

De ABO-leerlingen reden met de fiets op daguitstap naar de Gavers en het centrum van Kortrijk. Tijdens de middag aten we gezellig een pizza in het nieuw ecologische stadspark in Kortrijk. Daarna hebben we in de Gavers gesupt en gekubt, aansluitend met een heerlijk zelfgemaakt dessert buffet. Een mooie afsluiter !

Met 1D werd deze periode gewerkt met lijm om in 3d een tekening te maken. Daarnaast maakten ze ook een pop over het thema 'spotten met poppen'. De leerlingen dachten binnen dit thema na over hoe de mensen zich de dag van vandaag gedragen en spotten met vreemd gedrag.

De leerlingen 3H maakten deze periode onder andere een lino. Aan de hand van gutsen (snijmessen), maakten ze een linosnede. Door inkt op de linosnede uit te strijken, maakten ze mooie afdrukken. Verder tekenden ze ook een optische illusie en maakten ze een collage.

Op 14 juni 2019 mochten we met klas 4L naar hoorcentrum Lappere gaan. We mochten vooral veel doen. Zelf een hoorapparaat insteken, schoonmaken, een tonentest, ... We hebben heel veel bijgeleerd en iedereen van de klas vond het super. 

Op vrijdagmorgen 14 juni wou Juf. Annelies de leerlingen en leerkrachten van de afdeling grootkeuken een hart onder de riem steken. De klassen grootkeuken waren bezig met het reinigen van de keukenblokken. Het grote jaarlijkse onderhoud. Tijdens het werk speelde radio MNM. Wil je luisteren naar het interview ?  Klik dan op "Lees verder" en vervolgens op het filmpje !

In de periode voor 13 juni 2019 hebben we met 5GK gebrainstormd over de menu keuze, de uitnodiging, de menukaart, de tafeldecoratie …. En dan was het zover. We haalden het beste uit onszelf naar boven om onze ouders, juryleden, directie en leerkrachten culinair te verwennen. Alles hebben we eigenhandig klaar gemaakt onder toeziend oog van onze leerkrachten grootkeuken. Klik op "Lees verder" voor het filmpje.

Op donderdag 13 juni vertrokken we met de leerlingen op daguitstap naar Gent. In de voormiddag maakten we een rondvaart met de ‘Bootjes van Gent’. Zo leerden we niet enkel bij over de geschiedenis, maar beleefden we ook de sfeer van de stad. Aansluitend bezochten we het ‘Gravensteen’. Tijdens de namiddag hebben de leerlingen kennis gemaakt met de stad Gent aan de hand van een stadsspel. Leerlingen voerden opdrachten uit in groepjes en leerden op een toffe en boeiende manier Gent kennen !

Samen met de leerlingen van het derde jaar gingen wij op 3-daagse in en rond Tiegem. We deden tal van activiteiten zoals een zoektocht in Oudenaarde, gaan zwemmen, een kampvuur, quiz, één tegen allen… Een heus avontuur met de nodige kilometers in onze benen. Een onvergetelijke ervaring waar de vriendschapsbanden gegroeid zijn. 

Op vrijdag 7 juni konden onze 5de jaren kiezen uit 3 soorten fietstochten, verschillend van niveau. We begonnen de dag met een gezond ontbijt. We zagen elkaar 's middags terug in Avelgem. Op het einde van de namiddag kwamen we samen op de Sterhoekhoeve in Anzegem voor een ijsje. Dank aan alle leerlingen, de begeleiders, Mr. Pieter met de pechwagen en 4GK voor het heerlijke ontbijt.

Tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 7 juni kreeg onze school een waardebon van 350 €. Met deze waardebon kan de school materialen aankopen voor hun afdeling sanitair-verwarming. Leerkrachten, leerlingen en ouders kregen die avond een uitgebreide receptie. Daarbovenop kreeg iedere leerling nog een zak met diverse handige gadgets en won de klas de like-wedstrijd op faceboek. Zij kregen gratis een namiddag paintball in Zwevegem.

Op dinsdag 4 juni deed 1D een leerwandeling in Waregem. Aan de hand van een kaart moesten ze de weg zoeken. Na een uur wandelen, kregen de leerlingen een welverdiende pauze. De leerlingen stopten na 2 lesuren. Kyllian en juf Laura maakten nog een lusje bij.

Op woensdag 5 juni vertrokken de leerlingen van 3GKB op driedaagse naar De Panne. Er stonden heel wat activiteiten op het programma. Bezoek aan visserijmuseum en bakkerijmuseum. Brood bakken, duinenspel, gezelschapsspelen, quiz, fuif, ...  Het waren onvergetelijke dagen. Dank aan juf Annelies en juf. Laura !

Na een bezoek aan Poverello in Kortrijk, besloten de ABO'ers een bijdrage te willen leveren. Zo kwamen ze tot bij boerderij 'Goed te Schellebrouck' in Kortrijk. Deze boer liet bij het oogsten enkele struiken rabarber over zodat de leerlingen de groente op het veld konden snijden en schenken aan Poverello.