In het 5de logistiek werd de voorbije weken gewerkt rond het project “De Rechtbank”. Na alle theorie was het tijd om het eens in de praktijk om te zetten. Vandaag speelden we de rechtbank na. Is de beklaagde schuldig ? Of toch niet ?

Op de dag van de jeugdbeweging konden de leerlingen met hun uniform naar school komen. 's Middags waren er helaas geen buitenactiviteiten, maar iedereen kreeg wel een kleine attentie. De leerlingen die in uniform naar school kwamen, kregen een ludiek mondmasker of 'Waregemse peirdemulle slunse' van de stad Waregem. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer gewoon doen !

De herfstvakantie staat voor de deur. Tijdens de lessen logistiek leren de leerlingen gezellig tafelen en maakten daarvoor een Halloween fruitbrochette. We leerden meloenbolletjes draaien, kiwi snijden en versierenmet chocoladesaus. Daarna mochten we dit op een veilige afstand van elkaar opeten. In de lessen woningzorg maakten de leerlingen een griezelig spinnenweb.

Tijdens de gezonde maand wordt de geestelijke gezondheid niet uit het oog verloren. Het is de bedoeling dat er in de klas wordt stilgestaan rond het welbevinden van de leerlingen. Zelf ondervinden we dat een schouderklopje, een bedanking of een compliment deugd doet. Alle leerlingen schrijven voor elkaar duimpjes of opkikkertjes.

4HB maakt kistjes voor “De Poel” in Ternat. De Poel is een vereniging van volwassenen met een mentale beperking. Zij bieden hen een plaats om te leven en te wonen ieder volgens eigen nood, vraag en mogelijkheden. Onze school kreeg de kan om kisten te maken voor groenten en fruit. De leerlingen zijn super enthousiast !

Alle leerlingen van de afdeling grootkeuken zitten dit schooljaar “in een nieuw jasje” voor de praktijklessen. Zoals je kan zien op de foto’s zijn de leerlingen heel fier op hun nieuw keukenuniform. We kozen ervoor om hun naam aan de buitenkant te borduren zodat iedere leerling bij naam kan aangesproken worden door stagementoren, bezoekers, externen, … Alles wordt op school gewassen en door de leerlingen zelf gestreken.

Omwille van de corona-maatregelen wordt het gezond ontbijt vervangen door gezonde tussendoortjes. Iedere woensdag krijgen de leerlingen van het 1ste en 2de jaar gratis yoghurt. De leerlingen van het 3de, 4de en 5de jaar krijgen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gratis soep.

De leerlingen van 1E maken creatieve skeletten voor thema halloween. Ook het experimenteren met een lijmpistool was voor sommigen een uitdaging. Flink gewerkt, gastjes !

Oktober staat in VIBSO in het teken van 'gezondheid', zowel de geestelijke als de mentale gezondheid. In coronatijden zeker een heel toepasselijk onderwerp. De leerlingen van derde logistiek brachten elk twee stukken fruit mee naar school. We maakten een gezonde fruitsalade en de juf zorgde voor de yoghurt. Ideaal om de woensdag gezond van start te gaan en gezellig even te tafelen.