Door de strenge corona-maatregelen werd het kerstfeest per klas gevierd. ’s Middags kregen alle leerlingen gratis een kerstmaaltijd. Na het middageten begon het kerstfeest per bubbel.  Klik op lees verder voor het uitgebreide verslag !

Voor sommige mensen zal de overgang naar het nieuwe jaar echter heel wat eenzamer en minder feestelijk gevierd worden. Daarom sturen de leerlingen van het derde jaar in het vak godsdienst 300 handgemaakte nieuwjaarskaartjes naar de bewoners van het woonzorgcentrum “De Meers”. Zo willen wij tonen dat we een school zijn met een warm hart.

De leerlingen van 4GKA gingen vorige week creatief aan de slag tijdens het afstandsonderwijs. Zij hebben een decoratief werkstukje gemaakt met plantjes, slingers, bloemen, kerstballen, takjes, ... Ze mochten hierbij hun eigen ideeën gebruiken. De kerststukjes mogen gezien worden !

De leerlingen van 3GKA namen de keuken onder handen zodat alles terug netjes staat na de vakantie. De keuken werd vanboven tot onder gereinigd. Geen hoekje is eraan ontsnapt zoals je kan zien op de foto's. We kunnen terug aan de slag in een nette keuken in 2021.

In de les linnenzorg werkten de leerlingen van 1A, 1B en 1D hun kerstboompje af. Met een kartelschaar knipten ze groene briefjes. Daarna werden ze op een lange naald gespit. Hun werkje werd meegenomen naar huis.

In de les gezondheidzorg leerden de leerlingen uit 2L eerste hulp bij ongevallen toepassen. In deze les leerden de leerlingen de verzorging van een wonde en het aanbrengen van een spiraalverband.

De les maaltijdzorg in het eerste jaar sloten we af met lekkere kerstboom-boterhammen. De leerlingen belegden de boterhammen met hesp en kaas. Op het einde van de les aten we de kerstboterhammen op.

De leerlingen van 4L versierden de kerstboom in de inkomhal van onze school. Op het werkveld krijgen ze later gelijkaardige opdrachten om kamers en gangen van een WZC te versieren in een bepaald thema. Het resultaay mag gezien worden.

Dit jaar staat de “Rode Neuzen Dag” in het teken van muziek. Er werden enkele coranaproof activiteiten voorzien om onze leerlingen te verwennen. Tijdens de lessen godsdienst, LO en crea werkten we rond het thema muziek. Er was een tiktok-wedstrijd. Tijdens de middagpauze konden onze leerlingen hun favoriete nummers horen. In de namiddag konden ze de actie steunen door een warme chocomelk te kopen. Klik op "Lees Verder" voor het filmpje.

De leerlingen van onze school mogen voorlopig niet meer sporten zoals ze anders doen. Toch toonden ze zichzelf van hun meest creatieve kant. Klik op de link en bekijk de mooiste trickshots die onze leerlingen bedachten !

Op woensdagmorgen reden Sint en Piet met hun oldtimer de speelplaats op. Sinterklaas en zwarte piet hadden ook hun mondmasker op. Dit jaar geen Sinterklasontbijt in coronatijd. Alle leerlingen vonden wel een zakje snoep in hun klas of werkplaats, coronaproof. Klik op "Lees Verder" voor het filmpje !

Wij, leerlingen van het 5de jaar loodgieten, doen mee met een schoolwedstrijd “sanitair en verwarming”. We hebben jullie hulp nodig om een mooie prijs te winnen. Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk “likes” verzamelen.

Vandaag gingen de leerlingen van 5Lb op SIG in het ziekenhuis van Waregem. De afkorting SIG betekent stage in groep. De leerlingen hielpen mee met de logistieke taken op de dienst. Bedden opmaken, kamers poetsen, maaltijdverdeling, ...   De meisjes van het 5de logistiekdeden heel wat ervaring op.

De leerlingen werkten ook tijdens de crealessen aan het rode neuzenproject. Dit jaar is het thema 'muziek'. De leerlingen maakten hiervoor een schrijfdans op muziek waarbij hun gevoel duidelijk naar voor kwam. Ook kozen sommige klassen ervoor om een klasmix te maken in de opnamestudio met daarin al hun favoriete liedjes verwerkt.

De leerlingen van het eerste jaar werkten rond kartonnen collages en kozen hiervoor verschillende interessante vormen en kleuren. Ook zie je een aantal beelden van de vrije creales waarbij ze hun creativiteit de vrije loop laten door het maken van figuurtjes in fimo of kleurrijke raamtekeningen. De derdejaars werkten dan weer alleen of per duo een gipsopdracht uit. Ze kwamen ook uit hun comfortzone en poseerden voor elkaar terwijl de klasgenoten hun probeerden na te schilderen met bister.