De leerlingen van 4HA kregen deze namiddag een cursus werken op hoogte. De leerlingen leerden op een veilige manier een steiger bouwen. Dit ter voorbereiding van de werken aan het prieeltje in de “Groene Long” de komende weken. Goed bezig gasten !

Aangezien er door de corona – maatregeken geen warme maaltijden meer op school zijn, kon 4GKA geen stage in de grootkeuken van onze campus volgen. Als alternatief kookten ze voor hun eigen klas. Op het menu stond cocktail tropical met worstenbroodje, balletjes in tomatensaus met frietjes, wortel en salade. Voor in de namiddag maakten ze vanillemilkshake met appeltaart.

In de lessen gezondheidzorg leerden we met klas 2L om over onze gevoelens en ervaringen te praten. Dit deden we door het tekenen van ons eigen persoonlijkheidseiland, het spelen van een memory, een kwartet en een voelsprietenspel.

Wat ze in het VTI kunnen, moeten we in het VIBSO ook kunnen waarmaken. Dat gaven de leerlingen van 2HA en 2HB aan. Ze gingen aan de slag met tekeningen en stappenplannen.Een mooi massief bijzettafel en een tijdschriftenhouder waren de resultaten. Momenteel zijn ze bezig met een massieve wasmand.

De leerlingen van het 2de metaal maakten een helicopter. Ze knipten, plooiden en soldeerden heel wat koperdraadjes tot een mooie helicopter. Ze monteerden ook een motor die ze aan een zonnepaneeltje aansloten. Het resultaat mag gezien worden !

In het 4HA is er soms ruimte voor een eigen project. Een eigen project zorgt ervoor dat de leerlingen extra gemotiveerd zijn. Kyana koos voor een modern nachtkastje uit verschillende materialen. Ze mag fier zijn op het resultaat !

Klas 1D leerde studentenhaver maken. Ze smolten de chocolade au bain-marie. Ze goten de chocolade in de vorm van platte ronde schijfjes en legden er dan heerlijke noten op. Als de chocoladeschijfjes afgekoeld waren, konden ze van het papier verwijderd worden. Lekker !

Er werd de vraag gesteld om een kippenhok te maken met de leerlingen van het 4de hout. Het kippenhok moest sterk en groot genoeg zijn om 7 kippen te huisvesten. De leerlingen waren super enthousiast en gingen met het plan aan de slag. Het resultaat mag gezien worden. Proficiat !

In de lessen gezondheidzorg werkten we met alle eerstejaars rond het thema EHBO. Vandaag mochten we onze eigen schaafwonde namaken om die nadien bij elkaar te verzorgen. Het was een leerrijk moment.

De leerlingen van 2L zorgden voor een mooie paasdecoratie aan de inkom van onze school. Er werden paaslelies en viooltjes geplant in de grote bloempotten. Dankjewel aan het tweede logistiek voor het mooie initiatief.

De leerlingen van 3L deden een teambuildingsactiviteit. Het groepsgevoel naar boven brengen aan de hand van verschillende groepsopdrachten. Per geslaagde opdracht kregen ze een tip naar een verstopte wekker. Door samen te werken slaagden ze erin om de wekker te vinden voor hij afliep.

De leerlingen van het eerste jaar gaan in de lessen linnen- en interieurzorg aan de slag met het maken van paasdecoratie. Een paasei in papier maken om dan op te vullen met echte chocolade eitjes. De ballonnen besmeuren met behangerslijm, wat is er leuker dan dit ?

De leerlingen van 3L mochten vandaag T-shirts sjabloneren. Iedereen kreeg een witte T-shirt en mocht met behulp van sjablonen naar eigen smaak en kleur aan de slag. De resultaten mogen gezien zijn !

Tijdens de lessen gezondheidszorg leerden de eerstejaars over het woon-en zorgcentrum. Spijtig genoeg konden we door corona niet op bezoek. Het geschenkje die we normaal aan de bewoners zouden geven, konden we meenemen naar huis. We leerden ook over eethulpmiddelen voor ouderen. De eethulpmiddelen konden we uittesten bij het maken van een frisse smoothie.

Alle klassen van het 1ste jaar bezochten de grootkeuken van de campus VTI-VIBSO. De kok Filip gaf een rondleiding. Het ganse circuit werd uitgelegd. De voeding bestellen en leveren, (voor)bereiden van de maaltijden, bedelen van het eten, afwas, ...  Op het einde van de rondleiding maakten de leerlingen nog een appelflapje. Het was een interessant en leerrijk bezoek.

Vandaag is de wekelijkse opleiding heftruck gestart voor onze ABO-leerlingen. De opleiding wordt georganiseerd door de VDAB in Rekkem. Na de lessenreeks leggen ze een examen af om het getuigschrift van heftruckchauffeur te behalen. Wij duimen allen mee !