Veel extra activiteiten in cornatijd kregen onze leerlingen niet. Ze kregen de toelating om tijdens de les een extra bewegingsmoment te doen. Alle klasbubbels namen deel aan een fotozoektocht. Op een blad stonden foto's met de juiste weg en foto's die ze tijdens de tocht moesten zoeken en ordenen. De tocht duurde één lesuur. Iedereen vond het leuk om met de klas eens iets anders te doen.

1D leert deze periode over de inhoudsmaten. Nadat ze uitleg kregen over de maatbeker, mochten ze hun kennis overbrengen in praktijk. Ze vulden verschillende producten met water en goten het dan in de maatbeker. De leerlingen konden al goed de inhoud op de maatbeker lezen. Ze hadden ook veel plezier !

Voor alle leerlingen werden vooraf alle onderdelen van een vliegtuig uit een plaat geponst. Na het losmaken, ontbramen en opzuiveren mochten ze starten met monteren. Alle onderdelen van de mecano werden stap voor stap met boutjes en schroefjes vast gevezen. Verder werd er ook een roos gesoldeerd voor moederdag en kregen de leerlingen uitleg over het ontvetten en smeren van een fietsketting. De leerlingen mogen fier zijn op het resultaat.

De leerlingen van het eerste jaar soldeerden een roos in praktijk metaal. In de praktijklessen hout maakten ze een vaasje met allerlei houtresten. Tijdens de les crea mochten de leerlingen beide werkstukjes creatief afwerken tot een mooi resultaat.

Een ontspannende les voetverzorging in het 1ste jaar. We leerden de voeten correct wassen en drogen. Daarnaast konden we de teennagels verzorgen en lakken. We eindigden met een verzorgende voetcrème.

Eén van de sportlessen in het 3de trimester is de freerunning. De omloop bestaat uit een roof to roof, speed vault, wall steps, wall up of run up, palm spin, jump for joy, … De leerlingen bewegen over, om, op en onder obstakels. Niet moet en wat je doet moet ook niet op een bepaalde manier. Iedreen is op zijn eigen niveau bezig. Het gaat vooral om plezier in het bewegen. Jezelf op een verantwoorde wijze uitdagen. Klik op “lees verder” en bekijk het filmpje !

Naar jaarlijkse gewoonte nemen de leerlingen van 5L deel aan het Lions BAD Festival. Deze keer niet op het aan het strand in De Panne, wel virtueel op de computer in de eigen bubbel. Dit is een festival gericht op mensen met een beperking. De leerlingen konden er kennis maken met verschillende activiteiten. Het begon met hun goodie bags te onderszozken. Ze vonden het een leuke namiddag. Eindelij eens iets anders !