Ook dit jaar was het een speciale proclamatie, rekening houdend met de corona-maatregelen. De leerlingen van het 5de jaar en ABO kregen hun kwalificatiegetuigschrift. Daarnaast ontvingen ze een zak vol met allerlei lekkers en gadgets. We wensen onze leerlingen heel veel succes in het werkveld of tot volgend schooljaar in ABO, duaal of in een nieuwe opleiding.

Klas 1C en 1D sloten de laatste schooldag af met een leerwandeling door Waregem. Wanneer we in park Baron Casier kwamen, konden de leerlingen ontspannen op het speelplein. De titularissen van beide klassen zorgden voor een hapje en een drankje om hen te belonen voor het voorbije schooljaar.

Ook voor het 4de jaar moest er door het slechte weer een plan B bedacht worden. We begonnen de dag met basketbal, netbal en hockey in onze eigen sportzaal. Daarna kregen de leerlingen archery-tag. Met de nodige bescherming en allerlei obstakels in de zaal, mochten de leerlingen elkaar raken met pijl en boog. In de oude pastorij, vlabij de school, deden de leerlingen ook lasershooting. De ene groep startte in de kelder, terwijl de andere groep op zolder begon. Iedereen genoot van de superleuke dag !

De leeerlingen en leerkrachten van ABO reden een knooppuntenroute met de fiets richtin Kortrijk. In de trampolinehall daagden ze elkaar uit op allerlei trampolines. De tocht werd verder gezet richting winkelcentrum de "K" in Kortrijk. Ze kregen er wat vrije tijd om te shoppen en te eten. In de namiddag reden ze verder naar de bowling. Het was een leuke allerlaatste schooldag !

Door de slechte weersomstandigheden werd de sportdag van het eerste jaar gewijzigd. 's Morgen deden we estafettespelen in de sportzaal van het stedelijk ontmoetingscentrum, vlakbij de school. Daarna mochten we samen met onze leerkrachten vrij zwemmen met allerlei spelmateriaal in "De Treffer". Na de picknick deden we verder met ons klassenspel. We sloten de dag af met een film op groot scherm. Een leuke afsluiter van het schooljaar !

De leerlingen van het 4HA mochten meehelpen bouwen aan het prieeltje in de tuin van de school. Op deze manier konden ze ervaring opdoen hoe het er kan aan toe gaan op de werkvloer. De leerlingen vonden het een zeer leuk project. Zeker met deze zomerse temperaturen ! De afwerking met dakpannen van ceder is voor volgend schooljaar. Ze mogen reeds trots zijn op het resultaat !

Theo uit het 4HA koos als vrije opdracht het maken van een tuintafel. Het werd een ganse uitdaging omdat het bijna einde schooljaar was. Maar toch is hij erin geslaagd om deze prachtige tafel op tijd af te krijgen. Proficiat Theo !

Ook dit schooljaar won 5LG de fotowedstrijd sanitair en verwarming. Zij kregen het grootste aantal stemmen. Als winnaar mochten ze gratis paintballen in Zwevegem. Het was voor de jongens van 5LG een mooie afsluiter van het schooljaar. Na een middagmaal in een frituur reden ze naar het provinciaal Gaverdomein in Deerlijk voor een wandeling.

De leerlingen van het 3de jaar fietsten naar het domein “De Gavers” in Deerlijk. Daar konden ze zich uitleven op het hoogteparcours, ieder op z’n eigen niveau. Ze deden er ook kajak. Elkaar eens goed nat maken om wat af te koelen ontbrak zeker niet. Ook de teambuildingsspelen op het gras en op het water met de raftboot waren super ! De dag werd afgerond in het bos met een zoektocht naar stripverhalen. Daarna reden we met de fiets terug naar school. Dankjewel om het coronaschooljaar af te sluiten met een uitstap !

De leerlingen van het 2de jaar fietsten naar het domein “De Gavers” in Deerlijk. Daar konden ze zich uitleven op het hoogteparcours, ieder op z’n eigen niveau. Ze deden er ook kajak. Elkaar eens goed nat maken om wat af te koelen ontbrak zeker niet. Ook de teambuildingsspelen op het gras en op het water met de raftboot waren super ! De dag werd afgerond in het bos met een zoektocht naar stripverhalen. Daarna reden we met de fiets terug naar school. Dankjewel om het coronaschooljaar af te sluiten met een uitstap !

Alle vijfdejaars kregen een les EHBO. Ze leerden hoe je kleine en grote wondjes moest verzorgen. Daarna begonnen ze met het echte werk: reanimatie. Iedereen probeerde het leven te redden van de pop, zonder mond-op-mondbeademing weliswaar.

5GK maakte balletjes in tomatensaus als kwalificatieproef. Het ganse proces moesten de leerlingen correct uitvoeren. Voorbereiding van de maaltijd, het koken en de volledige opruim. We waren trots hoe zij het gedaan hebben !

1D leerde deze periode over de gewichten. Nadat ze uitleg gekregen hadden over de weegschaal, mochten ze hun kennis overbrengen in de praktijk. Ze mochten verschillende producten wegen. Het lukte hen al goed om de weegschaal correct af te lezen. Ze hadden ook veel plezier.

In de lessen gezondheidzorg werkten we met tandenverklikkers. Alle plekjes die niet goed gepoetst worden, werden fluor roze. Daarna leerden we de correcte techniek aan om onze tanden te poetsen.

Het vijfde jaar logistiek sloot het jaar af met kwalificatieproeven op stage. Dit doen ze in de Meers te Waregem, waar ze dit schooljaar bijna elke dinsdag stage liepen. Ze kregen een proef in onderhoud en eentje op een verdiep.

De ABO-leerlingen hebben dit schooljaar een grote verkoop georganiseerd. De centjes gingen dit jaar niet naar de zelfstandigheidsreis, maar naar een goed doel : dierenasiel Leiestreek in Zwevegem. Vandaag mochten 3 leerlingen de gekochte producten afgeven aan het dierenasiel. Wat waren ze blij met de nieuwe spulletjes !

Na enkele weken voorbereiding was het zover. Klas 3L organiseerde een animatieactiviteit met spelletjes en hapjes. Normaal organiseren ze dit voor een andere klas, maar door de coronamaatregelen moest dit in de klasbubbel. De leerlingen begonnen met enkele hapjes klaar te maken die ze zelf hadden gekozen. Toen de buikjes goed gevuld waren, was het tijd voor de spelletjes. Bij het touwtrekken was de juf verloren. Misschien volgend jaar spinazie in de hapjes ?

Tijdens de coronaperiode zijn onze leerlingen van de afdeling loodgieten druk in de weer met de opbouw van de sanitaire materialen die ze kregen van verschillende sponsors. Ieder schooljaar neemt onze school deel aan de wedstrijd. VIBSO Waregem won de fotowedstrijd op facebook. Een apotheose van de scholenwedstrijd wordt in coronatijden jammergenoeg niet georganiseerd. Langs deze weg bedanken wij de organisatoren en sponsors van dit jaarlijks project.

Op 3 en 4 juni konden onze 5de jaren op fietstocht met hun klasbubbel. Ze reden fietsknooppunten in de Vlaamse Ardennen, ieder op z'n eigen niveau. Dank aan alle leerlingen voor hun sportieve inzet. Dank aan de begeleiders en Mr. Casper met de pechwagen.

De leerlingen van 1B en 1E zijn gestart met een vaderdaggeschenkje. Ze kleurden reeds een das van papier. Wat het geschenk wordt, blijft nog een grote verrassing voor alle papa’s !

De leerlingen van 2L mochten een tasje sjabloneren met textielverf. Wat een schilderstalent ! Er werd gewerkt met verschillende technieken en kleuren. De tasjes dienen voor een zonnige picknick deze zomer !

De leerlingen van 2L haalden de groene vingers naar boven. Ze gingen aan de slag in de moestuinbak : onkruid verwijderen en nieuwe teelaarde toevoegen. Ze hebben verschillende kruiden geplant : munt, tomaatjes en salade. Op het einde van het schooljaar zullen we muntthee en een gezond broodje klaarmaken. Dat wordt smullen !

De leerlingen maakten zomerse uitnodigingen voor hun spelnamiddag. Knippen, plakken en kleuren. Ze mochten hun eigen zin doen. Het leken wel watermeloen-ijsjes-drankjes uitnodigingen. Het resultaat was prachtig !

In deze coronatijden zijn vriendschappen dubbel zo belangrijk. Klas 3L maakte daarom vriendschapsbandjes die ze aan hun vriend/vriendin konden geven als cadeautje. Hierbij gebruikten de leerlingen verschillende technieken.

De leerlingen kleurden een kaartje voor de mama's. Ze beschilderden een blik en versierden met touw. Ze deden er aarde in en plantten zaadjes van basilicum. Ondertussen kunnen de mama's waarschijnlijk al genieten van de kruidenblaadjes.