De leerlingen van de afdeling logistiek werken in hun praltijklessen regelmatig rond decoratie. De inkomhal van de school werd versierd rond het thema herfst. Met kerst, valentijn, Pasen, lente, zomer, … decoreren de leerlingen van 3L opnieuw ! Dankjewel om onze school telkens sfeervol te versieren !

Op woensdag 22 september namen 12 leerlingen van het 1e en 2e jaar deel aan de veldloop in Waregem. Nadat de leerlingen zich op school hadden omgekleed, vertrokken de 3 meisjes en 9 jongens naar de looppiste. Alle leerlingen liepen het volledige parcours uit. Proficiat Lahja, Iluna, Caro, Bruce, Arno, Dillon, Iben, Thybe, Benjamin, Ricardo, Quinten en Wout !

De ABO leerlingen fietsten naar de “Geestige Put” in Waregem. Ze deden er tal van activiteiten : Kajak, mangrove, aquapark en deathride. Het was voor ons als leerkracht en voor de leerlingen een super toffe dag ! Een echte ABO-teambuilding !

Alle jongens en meisjes van het derde jaar vertrokken 's morgens met de fiets naar Zwevegem. Op het kanaal Kortrijk-Bossuyt vaarden ze met een kajak van de SOBEKA kajakclub. Ze kajakten tot aan de brug van Zwevegem-Knokke en terug. Over de middag liepen ze op de atletiekpiste en deden ze er kogelstoten en verspringen. In de namiddag konden ze zich uitleven in het fitnesscenter in de Avelgemstraat. Moe, maar voldaan keerden ze terug met de fiets naar school. De sportdag was TOP !

Op maandag 13 september oefenden de leerlingen van het 1ste en 2de jaar en hun leerkrachten hoe ze een bus moeten verlaten bij brand. De leerlingen van het eerste kregen een uitvoerige uitleg a.d.h.v. een diavoorstelling. Daarna volgde de praktische oefening. De leerlingen van het tweede jaar begonnen direct met oefenen aangezien ze vorig schooljaar ook reeds geoefend hadden. 

De ganse maand september kunnen de leerlingen op de speelplaats pannavoetbal spelen tijdens de pauzes. Het pannaveldje wordt gratis door stad Waregem aan scholen uitgeleend. De leerlingen vinden het een leuk spel. De pannakooi komt zeker later nog eens terug ! Dank aan alle leerkrachten en opvoeders die het pannavoetbal begeleiden.

Met het eerste jaar reden we met de fiets naar het St. Arnulduspark in Tiegem. Onderweg was er een drinkpauze voorzien en aten we een vers geplukte appel van de fruitkweker in Tiegem. We deden een bosspel om elkaat beter te leren kennen. ’s Middags aten we frietjes en bij de terugtocht stopten we voor een heerlijk ijsje in de ijshoeve op de "Sterhoek" in Anzegem. Het was een zonnige en leuke dag !

Alle eerste jaren en hun ouders werden uitgenodigd op de eerste schooldag voor een ontbijt. Zo leerden ze alle ouders en leerlingen de nieuwe leerkrachten en opvoeders kennen. Na het ontbijt bleven de leerlingen de ganse voormiddag bij hun titularis. In de klas maakten ze kennis met elkaar en kregen ze hun lessenrooster. 

Woensdag 1 september 2021 gaven we het startschot voor het nieuwe schooljaar in VIBSO Waregem. Alle leerlingen werden verwelkomd op de speelplaats door onze enthousiaste opvoeders en leerkrachten. Wij wensen iedereen een goede start. Veel succes !