De leerlingen van 2BAHOR maakten heerlijke appelflapjes in het thema van Halloween. De koekjes waren allemaal supper mooi en lekker. De klas wenst jullie allemaal en prettige herfstvakantie en een happy Halloween !

Met de klassen 2L en 3L gingen we met de trein naar Gent. In het reuzenhuis konden we zelf ervaren hoe kinderen de leefomgeving zien. We konden zelf ondervinden welke gevaren er in en rond het huis schuilen. Na de middag woonden we een voordracht bij over brandveiligheid, we kregen vele tips en weetjes. 

Op maandag 25 oktober zijn de leerlingen van 4L op uitstap geweest naar WZC Ter Berk. Ze kregen een rondleiding in het rusthuis en bezochten ook de appartementen en de leefruimte van de bewoners. Daarna kregen de leerlingen uitleg over het gebruik van het bad en de douche. De bewoners waren enthousiast om ons te zien !

Als bewegingstussendoortje tijdens de gezonde maand nemen alle klassen deel aan de fotozoektocht. Op een blad stonden foto's met de juiste weg en foto's die ze tijdens de tocht moesten zoeken en ordenen. De tocht duurde één lesuur. De klassen met de juiste resultaten krijgen een verrassing !

Op vrijdag 22 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. Ook de leerlingen van onze school die lid zijn van een jeugdbeweging deden hun uniform aan. Tijdens de middagpauze organiseerden leerkrachten enkele spelletjes. Alle leerlingen werden daarna getrakteerd met een ijsje, want wij vinden het tof dat jullie elke week naar de jeugdbeweging gaan !

Op vrijdagvoormiddag 22 oktober gingen alle 1ste jaren op sportvoormiddag in het Jeugdcentrum in Waregem. Er werd gestart met een uurtje spinning. Na een korte pauze met een koekje en een drankje werd er verder gesport. Onze leerlingen konden kiezen tussen dans, tussen vier vuren en base-voetbal. Het was een sportieve voormiddag. Klik op "lees verder" voor het filmpje !

In de linnenklas werkten de leerlingen van het 1ste jaar aan een halloween-creatie. De leerlingen zijn fier op hun resultaat ! Ook de strijk- en plooitechnieken worden veel geoefend. Oefening baart kunst !

Op dinsdagvoormiddag 21 oktober gingen alle 2de jaren op sportvoormiddag in het Jeugdcentrum in Waregem. Er werd gestart met een uurtje spinning. Na een korte pauze met een koekje en een drankje werd er verder gesport. Onze leerlingen konden kiezen tussen dans, tussen vier vuren en basketbal. Het was een sportieve voormiddag.

ABO startte deze week met reuze-volleybal. Zowel handen, voeten en hoofd kunnen gebruikt worden om de reuze-bal over het net te krijgen ! De traagheid en zachtheid van de bal geeft echt extra mogelijkheden en zelfs grappige situaties. Voor herhaling vatbaar ! Klik op lees verder om het filmpje te bewonderen.

Op dinsdagvoormiddag 19 oktober gingen alle 3de jaren op sportvoormiddag in het Jeugdcentrum in Waregem. Er werd gestart met een uurtje spinning. Na een korte pauze met een koekje en een drankje namen alle leerlingen deel aan een basketbaltornooi. Daarna kregen onze leerlingen de kans om zich te douchen. Het was een sportieve voormiddag.

Op woensdagmorgen 13 oktober vertrokken onze tweedejaren voor drie dagen naar "De Iep" in Ieper. De leerlingen kregen er uitleg over het oorlogsverleden, bezochten musea, the last post, deden er fietstochten, zwommen in het stedelijk zwembad en er waren leuke avondactiviteiten.

Vijf leerlingen uit het eerste jaar kregen de kans om mee te werken aan een fotoshoot van de scholengemeenschap. Na lekkere frietjes en een leuk gezelschapsspel mochten de leerlingen poseren voor de fotograaf. De foto’s zullen de komende jaren gebruikt worden om onze school in de kijker te zetten. Het was een unieke ervaring.

In het kader van de geestelijke gezondheid schreven de leerlingen tijdens de SOVA les heel wat complimentjes naar elkaar. De duimpjes en opkikkertjes werden opgehangen aan de "geluksvijver" of "like-button" in de inkomhal van onze school. Net voor de herfstvakantie krijgen alle leerlingen hun complimentjes. Dat doet voor iedereen deugd !

Op dinsdag 12 opende ons “Smulhuisje” dit schooljaar voor de eerste keer. Onze leerlingen kregen gratis een zelfgemaakte fruitsalade. Het is de bedoeling om tijdens de pauzes onze leerlingen gezonde tussendoortjes aan te bieden.

Dagelijks krijgen de leerlingen en personeel de kans om gratis een tasje verse soep te drinken op de speelplaats. Een gezond tussendoortje. Vandaag was de pot tomatensoep met balletjes volledig leeg. Top !

Klas 2L knutselde vredeskruisjes ter herinnering aan de gesneuvelde soldaten uit WOI. Ze zullen de kruisjes meenemen op Vredesklassen en ze daar een mooi plaatsje geven. Een mooi initiatief van onze tweedejaars !

Op 11 oktober ging 3GK op bezoek bij fruitbedrijf Lambrecht-Baert. Hier ontdekten de leerlingen de weg die de appelen en peren afleggen van de boom tot in de hoevewinkel. Nadien mochten we zelf ook enkele appelen plukken.  Tot slot eindigde de rondleiding in de mooie hoevewinkel waar heel wat producten verkocht worden die ze zelf produceren maar ook producten van boeren in de buurt. Dit bezoek was zeker de moeite waard !

Op 11 oktober kreeg 4L uitleg over handhygiëne in het ziekenhuis van Waregem. We kregen eerst een powerpoint te zien. Na de presentatie kregen wij uitleg over handschoenen. Praktijkgericht het correct uitdoen alsook over het correct wassen van je handen. Verder kregen wij dan ook wat extra voorbeelden. Als afsluiting hebben wij een quiz gespeeld wat zeer tof en leerijk was.

Het officiële startschot van de gezonde maand gebeurde op 8 oktober met een gezond ontbijt, gratis aangeboden door de school. Dank aan alle medewerkers om dit ontbijt klaar te zetten. Het heeft ons allen gesmaakt ! 

We kregen eerst uitleg over de brandweer en brandveiligheid. Tijdens de uitleg vond een interventie plaats, die konden we vanop afstand bekijken. We linkten alle persoonlijke beschermingsmiddelen van een brandweerman aan de leerstof uit de lessen zorg voor woon- en leefomgeving. Daarna mochten we zelf het pak aantrekken. Als laatste kregen we een rondleiding in de kazerne zelf en maakten we een ritje rond school in de brandweerwagen.

De eerstejaars maakten een voorblad voor hun creamap. Ze werkten op A3-papier verschillende lijm- en zouttekeningen uit en bewerkten deze met ecoline. De tweedejaars schreven op een voorblad hun naam in 3D-letters. Ze tekenden daarna composities van groenten en fruit met pastelkrijt. Dit in het thema van de gezonde maand. De derdejaars werkten aan hun persoonlijke creamap waar al hun creawerkstukken gedurende heel het schooljaar in verzameld worden.

Tijdens de gezonde maand maakten de leerlingen van klas 1D een gezond tussendoortje. Ze verschillende soorten vers fruit. Daarna mochten de leerlingen smullen van de heerlijke fruitsalade met een bolletje ijs. Dat smaakte super lekker !

Op 13 oktober gaan alle klassen van het 2de jaar op driedaagse naar Ieper. Als voorbereiding op de vredesklassen legden alle leerlingen van het 2de jaar een fietstest af, want heel wat activiteiten gebeuren per fiets. Zo kregen de leerkrachten een perfect beeld over de fietsvaardigheid van hun leerlingen. Dank aan juf Annick voor het afnemen van de fietstest.

Op woensdag 29 september vertrokken onze vijfdejaars op driedaagse naar Oostduinkerke. Ze beleefden er fantastische activiteiten. Een onvergetelijke ervaring !