Op de laatste schooldag van het jaar 2021 vierden we met onze leerlingen kerstfeest per klas. 's Middags kreeg iedereen een gratis kerstmaaltijd. In de namiddag keken we naar een kerstfilm, dansten we met "just dance" en aten we vers fruit in gesmolten chocolade. We sloten het klasfeestje af met leuke cadeautjes. Een fijne vakantie en een goed eindejaar aan iedereen !

Het smulhuisje was vandaag voor de laatste keer open in 2021 !  Klas 2BAHOR bakte heerlijke poffertjes en pannenkoeken. Deze lekkernij viel enorm in de smaak bij al onze leerlingen. Dankjewel voor het tussendoortje !

Gezonde wraps tijdens de lessen basis logistiek. De leerlingen van het eerste jaar maakten er een culinaire namiddag van. Ideaal om thuis met de feestdagen ook eens uit te proberen.

De leerlingen van 4HA en 5HL maakten een schitterende blikvanger. Aan de inkom van onze school staat een rode slee met 6 rendieren sfeervol verlicht. 4HA maakte een knalrode slee en 5HL laste 6 rendieren en een paar ski’s. Er werden regenbestendige cadeautjes gemaalt in de creaklas om in de slee te leggen. De leerlingen en leerkrachten mogen fier zijn over hun werk !

Deze week was er een fietsbehendigheidsparcours voor alle klassen van het eerste en tweede jaar. Een extra bewegingsmoment tijdens de lessen ! De leerlingen moesten slalommen, over een schuine plank rijden, door een smalle doorgang rijden, met een ketting in de hand rond een paal rijden, in een achtvorm fietsen tussen kegels, fietsend achterom kijken en iets lezen, zo dicht mogelijk bij een lat remmen en stoppen, … We behaalden mooie fietsresultaten. Proficiat aan iedereen !

Tijdens de BGV-Lessen logistiek maakten de leerlingen van het eerste jaar kerstkaartjes. Er werden verschillende materialen gebruikt. Gekleurd papier, glinsters, vilt, … Het resultaat mag gezien worden. De wenskaartjes zijn klaar voor verzending !

Het interactief kegelspel werd tijdens de lessen lichamelijke opvoeding door alle klassen voor de eerste keer gebruikt. Het “interactive playsystem” biedt ons enorm veel spelvormen aan. Tijdens het spel maken de spots licht en muziek. Door de spots aan te raken met het juiste kleur van je team scoor je punten. Het elektronisch scorebord toont de speeltijd en punten van beide groepen. Wij danken Lions Ascot Waregem voor de financiële steun van dit project. Klik op “lees verder” voor het filmpje.

De leerlingen van 4Ha hebben een designlamp gemaakt. De leerlingen mochten zelf creatief zijn in hun ontwerp. Er kwamen mooie creaties uit !  De lampen geven een warme en gezellige sfeer van licht in deze donkere dagen. Proficiat !

Op 6 december kwam de sportieve Sint en zijn Pieten met hun step de speelplaats opgereden. Omwille van de corona kon het Sinterklaasonbijt niet doorgaan met de ganse school. Iedereen kreeg zijn eigen ontbijtpakket per klas en ontbeet per groep in hun klaslokaal of werkplaats.

Vooraleer klas 3L hun schoentje klaazette voor de Sint, kregen ze de opdracht om hun schoenen te poetsen. Deze les kadert binnen de BGV-les logistiek. Met al die feestdagen in het vooruitzicht. Schoenen moeten blinken !