Wij, leerlingen van het 5de jaar loodgieten, doen mee met een schoolwedstrijd “sanitair en verwarming”. We hebben jullie hulp nodig om een mooie prijs te winnen. Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk “likes” verzamelen. Likes van leerlingen, familie en vrienden zijn meer dan welkom. Klik op "lees verder" voor meer uitleg.

De leerlingen en leerkrachten van 5LG danken jullie !

Terwijl “Frozen 2” volop draait in onze bioscopen werkte klas 2L met veel enthousiasme aan hun Olafje ! Tijdens de lessen logistiek moeten de leerlingen ook creatief kunnen zijn. Het werden 7 unieke exemplaren. Voor de leerlingen was het een leuke ervaring.

Op donderdag 19 december organiseerde de school een kerstfeest voor alle leerlingen en leerkrachten. Een kerstbezinning en kersttoneel, een gratis kerstmaaltijd, dankzij de steun van de ouderraad, een film en een prachtige act gebracht door de goochelaar Koen Bosuyt. Klik op “Lees Verder” voor het filmpje.

Op woensdag 18 december namen enkele personeelsleden deel aan de “Warmathon” in Kortrijk. Er werd gelopen voor het goede doel. Zowel MNM-dj's als verschillende bekende Vlamingen waren aanwezig om te luisteren naar de verschillende acties. Klik op “Lees Verder” en luister naar het interview.

Op dinsdag 17 december beleefden de 4de jaren een toffe sportdag in “De Treffer” in Waregem. De leerlingen deden er airtrack, trampoline, body drum, lasershoot en een interactief kegelspel. Over de middag mochten ze zwemmen. Ze genoten van het luchtkussen op het water, glijbanen en de stroomversneller. Klik op "Lees Verder" voor het filmpje !

De oldtimer is klaar ! De leerlingen van het observatiejaar maakten in de praktijkles een oldtimer. Er werden heel wat technieken geoefend : vijlen, boren, plooien, puntslag, aftekenen met krasnaald en hoogtemeter, puntlassen, … De afdeling metaal maakte ook kerstboompjes. Ze worden verkocht op het oudercontact. De opbrengst gaat naar de “Rode Neuzen”.

Op 16 december gingen we met ABO op daguitstap naar Brussel, de hoofdstad van ons land, maar toch voor velen nog onbekend. . De ochtendtour leidde tot het ontdekken van leuke plaatsen in Brussel. Het bezoeken van grootse monumenten en het genieten van de kerstkraampjes. In de namiddag kregen we een rondleiding in het Federaal Parlement. We namen o.a. plaats in de Kamer en in de Senaat. 

Op vrijdag 13 december gingen de vijfdejaars op uitstap naar het Fort van Breendonk in kader van trein der duizend.  Daar kregen we een uitgebreide rondleiding van de gids. Hij vertelde hoe het leven van de gevangenen in het kamp eruit zag en we mochten verschillende ruimtes bekijken. Het was een leerrijke dag !

Heel wat leerlingen van het 1ste, 2de en 3de jaar namen op donderdag 12 december deel aan het ijsschaatsen. Dit jaar schaatsten we voor het eerst op de ijsbaanpiste op de markt in Waregem. Het was een zeer aangename voormiddag. Tijdens het schaatsen trakteerde stad Waregem iedereen op een warme chocomelk.

Pagina's