De 3de bijeenkomsr van AWAJA ging door tijdens de grote vakantie. Op woensdag 6 juli ging een groepje leerlingen van onze school naar het jeugdhuis Jakkedoe in Desselgem. Daar deden ze een workshop "podcasts", samen met hun begeleiders. Het was een interessante namiddag met alweer een stap vooruit in de voorbereidingen van hun film.

Alle personeelsleden van de school waren fier op de leerlingen van het 5de jaar en ABO. Een avond met mooie woorden van de directeur, leerkrachten, opvoeders en leerlingen. Na het officiële gedeelte volgde een receptie in de tuin van de school. Proficiat aan alle afgestudeerden. Veel succes op het werkveld of welkom in ABO. Het ga jullie goed !

De laatste schooldag op onze school was voor alle leerlingen een superleuke dag. Per jaar kregen de leerlingen een mooie activiteitendag aangeboden. Ze verplaatsten zich te voet, per fiets of met de trein. Om 15u.30 verzamelde iedereen in de tuin voor een slotmoment en een lekker ijsje. Fijne vakantie aan iedereen en tot maandag 1 september !

De eerste jaren fietsten naar “Vosselare Put” in Astene-Deinze. Dit is een oude Leiearm die recreatief wordt uitgebaat met ligweide, afgebakende zwemzone, kleedkamers en douches. Na de picknick konden ze vrij kiezen : Zwemmen, pétanque, kubb, voetbal of chillen op de ligweide. De laatste schooldag was een topdag !

Onze 2de jaren wandelden in de voomiddag naar het park van Baron Casier. Daar speelden ze een groot mastermindspel. ’s Middags werden aten ze heerlijke frietjes in het park en speelden ze op het speelplein. In de namiddag gingen ze met z’n allen naar het sportcentrum “De Treffer” en deden er lasershooting. Een leuke dag om het schooljaar af te ronden !

De leerlingen van het 3de jaar vertrokken met de trein naar Harelbeke. Daarna wandelden ze naar het provinciaal domein “De Gavers”. Ze deden er een leuke oriëntatieloop. ’s Middags werden ze verwend met frisdranken en aperohapjes. In de namiddag konden ze kiezen uit petanque, netbal of voetbal.

Het vierde jaar reed met de trein naar Blankenberge. Wat konden ze nog beter bedenken om de vakantie in te zetten ? Ze speelden kubb, koelden wat af in het water, voetbalden langs de waterlijn en zaten er gezellig op het strand. Iedereen genoot van deze mooie dag !

Het 5de jaar reed met de trein naar Kortrijk en wandelden te voet naar het splinternieuwe Lago zwembad. Ze genoten er van de verschillende glijbanen, de wildwaterbaan, het golfslagbad, het buitenbad en de zonnige ligweide.

De leerlingen van het 4HA kozen ervoor om een eiken nachtkastje te maken. Alle leerlingen mochten zelf het bovenblad ontwerpen en maakten hiervoor een 3D tekening. Met kleurrijke houtsoorten en vormen kwamen ze tot een mooi resultaat. Proficiat aan iedereen.

Pagina's