Op donderdagvoormiddag 24 oktober gingen 2H, 2HL, 2LG en alle 3de Jaren op sportvoormiddag in het Jeugdcentrum in Waregem. Er werd gestart met een uurtje spinning. Na een korte pauze konden onze leerlingen kiezen tussen een basketbaltornooi of dans. Klik op "lees verder" voor het filmpje !

De leerlingen van 4L gingen op dinsdag 23 oktober op bezoek in het ziekenhuis van Waregem, in het kader van de lessen Gezondheidszorg, over het thema Handhygiëne. Ze kregen een zeer boeiende uitleg, mochten quizzen en het daarna mochten ze zelf alles uitproberen. 

Op dinsdagnamiddag 22 oktober gingen 2GK, 2L en alle 1ste jaren op sportvoormiddag in het Jeugdcentrum in Waregem. Er werd gestart met een uurtje spinning. Daarna konden onze leerlingen kiezen tussen dans, tussen vier vuren en base-voetbal.  Klik op "lees verder" het filmpje !

Op maandag 21 oktober gingen we met de ABO- en duaalklasgroep naar Imog in Harelbeke. Zowel de leerlingen als de leerkrachten waren onder de indruk van de controlekamer en de twee brandovens die een volledig jaar dag en nacht aan het werk zijn. Ook de hoeveelheid afval (tussen de 5000 à 6000 kg per uur en per oven) die verbrand wordt, was verbazingwekkend. 

Op vrijdag 18 oktober hadden we de afsluiter van het project “Awaj’Art”. Jeugddienst Waregem organiseerde 8 voorbereidende sessies op woensdagnamiddag samen met leerlingen van onze school en andere. Op de apotheose zagen we een zelfgemaakte film en dans. Ouders, leerkrachten en sympathisanten werden verwelkomd met overheerlijke hapjes en een drankje. Dank aan alle enthousiaste begeleiders. De groep kijkt reeds uit naar een nieuw project van Awaj'Art !  Klik op "Lees Verder" voor hun kortfilm en videoclip.

Op vrijdag 18 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. Ook de leerlingen van onze school die lid zijn van een jeugdbeweging deden hun uniform aan. Tijdens de middagpauze organiseerden leerkrachten enkele spelletjes. Alle leerlingen werden daarna getrakteerd met een ijsje, want wij vinden het tof dat jullie elke week naar de jeugdbeweging gaan !

Alle leerlingen van het 1ste Jaar kregen een peter of een meter uit het 5de Jaar. Aan de hand van een ludieke quiz leerden ze elkaar beter kennen. Onze nieuwe leerlingen vinden het top om een oudere leerling als peter of meter te hebben.

De jaarlijkse swimmathon voor alle BUSO- scholen van West-Vlaanderen was een succes. Op woensdagnamiddag 16 oktober namen we met 28 leerlingen deel aan de swimmathon in het nieuwe “Lago” zwembad van Roeselare.

De leerlingen waren enthousiast om op bezoek te gaan bij de fruitboerderij Lambrecht in St. Eloois Vijve. Ze kregen de volledige werking van de fruitkwekerij te zien. Na een rondleiding mochten de leerlingen zelf hun appeltjes plukken en meenemen naar huis.

Pagina's