STAGE IN GROEP BIJ CRAS

Duur van de activiteit :
05-12-18

Op dinsdag en donderdag gaan twee groepen leerlingen uit de opleiding hout op stage naar houtbedrijf CRAS te Waregem, leren onder begeleiding van een leerkracht op de werkvloer. Wij werken binnen de afdeling COLLSTROP aan alle mogelijke producten voor huis en tuin, bloembakken, tuinschermen, palenconstructies, gevelbekleding, banken, tafels, bouwpakketten, ...

Op deze wijze kunnen onze leerlingen echte werkervaring opdoen, technieken seriematig aanleren, werken aan een goede werkattitude, werk leren zien, zichzelf kunnen inschatten, doorzetten en leren samenwerken staan centraal.

Door samenwerking met VIBSO wordt houtbedrijf CRAS genomineerd in de inclusieve onderneming awards.

“Duaal Leren” moet de norm worden volgens de overheden. SIG of stage in groep is al een grote stap in deze richting. Afdeling werkplaatsschrijnwerk gaat lesgeven op stage in houtbedrijf CRAS te Waregem. VIBSO is een pionier als BUSO-school in Vlaanderen die dit reeds op deze wijze inricht. Als erkenning werd CRAS op 29 november samen met 6 andere bedrijven genomineerd voor de award van inclusief bedrijf, dit door deze samenwerking met onze school. Wij worden hierin gesteund door de werkplekarchitecten en WOODWIZE. De awards zijn een initiatief van sterpunt inclusief ondernemen.